
Το αντικριστό αρνί είναι ένας αρχαίος τρόπος ψησίματος (υπάρχει και ομηρική αναφορά) σε αντίθεση με το σουβλιστό αρνί που ως έθιμο μας ήρθε τα τελευταία χρόνια από την ηπειρωτική Ελλάδα.
Το αντικριστό αρνί των βοσκών του ψηλορείτη και της αρχαιότητας, ως τρόπος ψησίματος που διατηρείται έως και τις μέρες μας, γίνεται με τον τεμαχισμό του ζώου στα τέσσερα και στην συνέχεια το πέρασμά του σε σούβλες που τοποθετώνται αντικριστά γύρω από την φωτιά.
Το ψήσιμο γίνεται μόνο με την φλόγα, χρειάζεται χοντρό αλάτι και ο απαιτούμενος χρόνος είναι περίπου 2,5 ώρες.
Το αποτέλεσμα βέβαια εξαρτάται και από την μαεστρία και την εμπειρία του ψήστη.
Το αντικριστό αρνί των βοσκών του ψηλορείτη και της αρχαιότητας, ως τρόπος ψησίματος που διατηρείται έως και τις μέρες μας, γίνεται με τον τεμαχισμό του ζώου στα τέσσερα και στην συνέχεια το πέρασμά του σε σούβλες που τοποθετώνται αντικριστά γύρω από την φωτιά.
Το ψήσιμο γίνεται μόνο με την φλόγα, χρειάζεται χοντρό αλάτι και ο απαιτούμενος χρόνος είναι περίπου 2,5 ώρες.
Το αποτέλεσμα βέβαια εξαρτάται και από την μαεστρία και την εμπειρία του ψήστη.